HTML

Life in Győr

Friss topikok

Kíváncsian vártam vajon szólhat –e az első posztom erről a színdarabról, ugyanis mindenképp pozitívan akartam kezdeni. Az első 10 perc még nem győzött meg az róla, de szerencsére a mű hátralévő része elnyerte a tetszésemet.

phoca_thumb_l_IMG_0079.jpg

A kriplit 1996-ban írta Martin McDonagh, és 1998-ban mutatták be először Magyarországon, és azóta már több színház műsorában is szerepelt. Mi november 2-án néztük meg a következő szereposztással:

Kate

Agócs Judit

Eileen

Molnár Judit

Johnnypateenmike

Sárközi József

Billy

Járai Máté

Bartley

Molnár Zsolt

Helen

Menczel Andrea

Bobby-baba

Fejszés Attila

Orvos

Jáger András

Mamus

Töreky Zsuzsa

 

phoca_thumb_l_IMG_9598.jpg

A történetről annyit, hogy 1934-ben játszódik egy kis ír szigeten, ahol a többség szegénységben és tudatlanságban éli egyszerű életét. Ami néha feldobja őket, az Johnnypateenmike jelentéktelen, falubeli hírei. Azonban egy nap olyan „újságja” van, ami még a főszereplő, Billy-nek is felkelti érdeklődését: Írországba hamarosan egy amerikai filmstúdió érkezik, és az írek közül válogatják ki a szereplőket. A fiú fejébe veszi, hogy ő is kipróbálja magát, mint színész, és reményei szerint sztár lesz belőle. Billy-nek azonban több korlátja is van: fogyatékos, két aggódó „nénikéje” gondozza őt, akik nem engednék el a forgatásra. Ezért tervet eszel ki, hogyan juthat el mégis oda.

A darabot végig átszövi a tragikomikus hangulat. Sok mókás fordulat és párbeszéd van benne, ám ha jobban belegondolunk a falu nyomorúságos életébe, már nem látjuk viccesnek a szereplők életét. A győri színészek többsége kifejezetten jól játszott: Járai Máté – mint mindig – most is kiemelkedő volt. Személy szerint, nekem nagyon tetszett Fejszés Attila és Molnár Zsolt alakítása is, ami kellőképpen természetes volt. Mindössze egy színész játékát nem tartottam ide illőnek, a szokásos teátrális szerepjátszás volt, amit a nagyszínpadon nagyon sokszor látok.

Összegezve, kedves győriek: szerintem mindenképp nézzétek meg ezt a darabot, mert ritkán látni ilyen jól megírt történetet nálunk.

phoca_thumb_l_IMG_9427.jpg

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kripli

              http://gyoriszinhaz.hu/

Képek: http://www.gyoriszinhaz.hu/galeria/category/92-a-kripli

Címkék: színház Győr

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeingyor.blog.hu/api/trackback/id/tr705618627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicavirág88 2013.11.06. 21:52:27

Tetszett az ajánló, csak így tovább!:)

Sheepee 2013.11.06. 22:09:30

Egyet értek, érdemes megnézni.

bambara28 2013.11.21. 16:45:17

Jó kis darab,én is csak ajánlani tudom. És Járai Máté ismét nagyot alakított :)
süti beállítások módosítása