HTML

Life in Győr

Friss topikok

Megmondom őszintén, eddig ódzkodtam attól, hogy egy kevésbé ismert színi társulat előadását nézzem meg, de a békéscsabai Féling Színház meggyőzött, hogy érdemes figyelemmel kísérni a kisebb színházakat is. Ezután, ha tehetem, minden győri előadáson ott leszek, legyen az bármennyire kezdő produkció.

Mandragora_010.jpg

A Mandragórát eredetileg Niccolò Machiavelli írta a XVI. század első felében, majd 1960-ban átdolgozta Háy János. Ezt a változatot láthattuk most a „Lapos Tanszéken” (Bahnhof).  A darab Firenzében játszódik, ahol egy lepukkant lakásban él éppen Callimaco, aki barátaival Párizsból érkezett ide, hogy végre beteljesüljön szerelme Lucreziával. Azonban a történetet bonyolítja, hogy a kiszemelt hölgy férjnél van – egy gazdag és öreg férjnél. Így cselhez folyamodik, hogy mégis megkaphassa szíve választottját. A mű alapvetően komikus hangulatú, és fordulatokban sincs hiány.

Mandragora_022.jpg

Egy-két szereplőn látszott, hogy még nem szokták meg a közönség figyelmét, és izgulnak, azonban itt is láttam kiemelkedő alakításokat. Ezúton kívánok a társulatnak további sok sikert!

Mandragora_024.jpg

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Niccol%C3%B2_Machiavelli

              http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/mandragora

Képek: http://sj52.szinhaz.org/Feling_GYOR_EA_KEPEK.html

Címkék: színház

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeingyor.blog.hu/api/trackback/id/tr165646713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása