HTML

Life in Győr

Friss topikok

Mindig meglep, hogy ahány embernek csak említem ezt a lehetőséget, senki sem tud róla. Az is igaz, hogy én is csak más ismerőseimtől hallottam róla először, még nem találkoztam sehol sem a program hirdetésével.

zöld út.png

Az előtakarékos lakáspályázat lényege, ha megfelelsz a feltételeknek, akkor öt évig lakhatsz egy önkormányzati lakásban, amiért minimális díjat kell fizetned, ami jelenleg 9400 forint. A lakások a Mészáros Lőrinc utca 10, a Szent Imre út 45-53, a Szigethy Attila út 90/A, illetve a Zöld utca 1. és 3/B száma alatt találhatóak. Hogy hova kapod a lakást, azt sajnos nem választhatod ki, ahova sikerül. Ha megvan a lakás, akkor havonta 40 ezer forintot kell megtakarítanod, amit minden év elején igazolnod is kell. Azt te választhatod ki, hogy ezt milyen formában teszed.

A várólista igen hosszú, mi már az ötödik pályázatunkat adtuk be októberben, azaz két éve várunk a kis lakásunkra, amit végre mi magunk rendezhetünk be. Pályázni félévente kell, általában április és október második felében kell leadni az anyagodat. Három kategóriát különböztetnek meg a lakásoknál: egy, kettő és három fős. A harmadik fő a pár gyermeke vagy magzata lehet, ha már elmúlt 16 hetes, de ha többen vagytok, úgy is nyugodtan lehet pályázni. Viszont ha megkapjátok a lakást, és utána gyarapodtok, nem tudtok egy másik önkormányzati lakásba átköltözni.

szent imre.png

A pályázat egyik legfontosabb kitétele, hogy le kell adnod egy legalább 300 ezer forintos egyenleggel rendelkező bankszámla igazolást. Mi ezt általában úgy szoktuk megoldani, hogy fizetéskor megkértük a lakótársunkat, utalja át a hiányzó összeget, majd mi utaltunk neki. Persze, azért nem árt, ha tényleg rendelkeztek ezzel az összeggel, mire költözésre kerül a sor. Sok lakást csupasz falakkal adnak oda, csempézni, járólapozni kell, szőnyeget lerakni, bútorokat, háztartási gépeket venni.

A megkötések ellenére, szerintem ez egy nagyon jó lehetőség a pénzgyűjtésre. Néha ránézek a győri albérlethirdetésekre, hátha van a miénknél jobb, hasonló áron, de 60-70 ezer forint alatt szinte nem is lehet másfél-kétszobás lakást találni – legalábbis a neten nekem nem sikerült.

mészáros lőrinc.png

Forrás és még több info: http://www.gyor.hu/data/files/nepjoletiosztaly/2011_msodik_flvi_hirdetmny_eltakarkos.pdf

(azóta annyi változott, hogy nem írhatsz be a 40 ezer forintnál magasabb összeget a havi megtakarításhoz)

Képek: https://maps.google.hu/

Update 2015.04.11.: A lakás méretétől és minőségétől függően a bérleti díj plusz amortizációs költség 6-12 ezer Forint között van.  

Címkék: lakóhely Győr lakáspályázat

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeingyor.blog.hu/api/trackback/id/tr595620108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bambara28 2013.11.21. 16:44:09

Szia!
Remélem sikerül végre a lakás nektek.
Mi még csak másodszorra adtuk be,nagy reményeket még nem táplálunk,mert a sor tényleg hosszú.
Elvileg november végén osztják a sorszámokat. Kíváncsian várom :)

A's Art Blog 2015.03.04. 15:55:20

Szia!
Lehet kicsit késve irok, remélem észreveszed azért:)
Meg szeretném kérdezni, hogy mennyi időbe szokott kerülni mire elbírájlák a kérelmet és értesítenek az "eredményről"?:)

Köszönöm a válaszodat:)

Julcsi-lifeingyor · http://lifeingyor.blog.hu/ 2015.03.04. 19:31:32

Szia!
Jön e-mail a kommentekről, úgyhogy jól megleptél. :)
A leadási határidőtől számítva kb. 2 hónap szokott lenni, mire jön a levél a sorszámmal. Örülök, hogy írtál. :)

Nitus80 2016.01.07. 14:27:49

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy egy körben átlagosan hány lakás talál gazdára? Erre nézve sehol nem találok infót, így hiába jött meg a sorszám, nem tudom, mennyi esély van rá,hogy kapunk is lakást? Már mindenhol kutakodtam, de sem a pályázati kiírás, se más fórum nem ír erről sehol. Ti kaptatok végül? Hogy zajlik ez az egész? Ha megjelenik a gyor.hu-n az eredmény, utána be kell menni, vagy kapunk időpontot kulcsátvételre? A felújítás költségeit számlával kell igazolni, vagy csak szemlézik? Jaj, ne haragudj, hogy ilyen sokat kérdezek,de már olyan izgatottak vagyunk. :-) Várom válaszod! Köszi

Julcsi-lifeingyor · http://lifeingyor.blog.hu/ 2016.01.10. 15:31:13

@Nitus80: Szia! Attól függ, hány új lakó költözhet be, egyrészt, hogy melyik kategóriáról van szó (egy, két, három fős). A legjobban a két fős pörög, egy félévben 2 éve még a 10-15-ös sorszámig kaptak lakást. Itt tudod megnézni, hogy hol áll most: onkormanyzat.gyor.hu/cikk/elotakarekos_sorszamok.html
Mi végül azt hiszem kb. hatodikak voltunk, mire kaptunk lakást. Ha jól emlékszem levélben értesítettek, hogy megkaptuk, és mikor nézhetjük meg (ezt percre pontosan megadják, kb. negyed órád van körül nézni). Azt már nem tudom, hogy akkor egyből meg kell -e mondani, hogy elfogadod -e a lakást, de nálunk ez nem volt kérdés. Hogy mikor kaptok kulcsot ezután, az változó, nekünk 6 hét volt, mire elkészült a konyhabútor (korábban ez sem volt a lakáshoz), és csak utána adták oda, pedig mondtam, hogy nem fontos, inkább előbb költöznénk.
A felújítás költségeit nem kell igazolni, csak szólsz, hogy elkészültél (erre adnak kb. másfél hónapot), és eljönnek megnézni, hogy tettél -e le padlót meg még egy-két dolgot, amit esetleg megadtak feltételnek. Ha valami nem egyértelmű vagy van még kérdésed, írj nyugodtan, igyekszem válaszolni, de sajnos már egyre halványabbak az emlékek.

Martina Horváth 2016.01.26. 21:37:40

Szia :)
Mi 2015 áprilisában pályáztunk először, aztán októberben kimaradt, kiköltöztünk kis időre Angliában. viszont most is szeretnénk áprilisban megpályázni, mert ahogy hallottuk, úgyis kell pár pályázás, mire megkapja valaki. A kérdésem az, hogy nem e tudod véletlenül, hogy milyen feltételei vannak a pályázatnak? Mert sajnos nem emlékszem már ezekre. Az kizáró ok, ha épp külföldön tartózkodunk? Vagy csak az a lényeg, hogy a bankszámlánkon legyen 300.000 Ft? Nagyon sokat segítenél, hogy ha tudnál írni nekem kritériumokat, feltételeket.

Előre is köszönöm szépen. Szép estét :)

Julcsi-lifeingyor · http://lifeingyor.blog.hu/ 2016.01.27. 17:06:31

@Martina Horváth: Szia Martina!
Ha jól látom a feltételek között nincs ott, hogy győri lakosnak kell lenni, viszont a sorszám kiosztásánál fontos szempont, hogy hány éve élsz Győrben. Minden esetre egy próbát megér.
Ezt a doksit olvasd el, elég részletesen leírja a feltételeket: www.gyor.hu/data/files/nepjoletiosztaly/2011_msodik_flvi_hirdetmny_eltakarkos.pdf

Martina Horváth 2016.01.28. 12:56:16

Köszönöm szépen :)
Szép Napot Nektek!

Kinag8 2016.02.28. 22:13:43

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy arról esetleg van-e információd, hogy az újabb pályázatnál van-e lehetőség kategóriát módosítani (1 fő-ről 2 fő-re)és ez milyen következményekkel járna (elveszteném az eddigi sorszámom?)
Köszönöm előre is a válaszod. :)

Julcsi-lifeingyor · http://lifeingyor.blog.hu/ 2016.03.01. 08:43:57

@Kinag8: Szia! Erre sajnos nem tudom a választ. Telefonon vagy emailben tudsz érdeklődni a Lakásügyi csoportnál. Itt találod az érhetőségeit: onkormanyzat.gyor.hu/cikk/lakasugyi_csoport.html
süti beállítások módosítása